Rólam

 

Netti vagyok, tini korom óta nyakig benne vagyok az építészetben, ezen belül is a szívem csücske a kivitelezés…. Amikor alkothatunk.
Biztos benned is felmerül a kérdés, hogy hogyan jutottam el ide, hiszen a kivitelezés nem az a lánynevelde témakör? Egyszerű… viccesen szólva a vér nem válik vízzé, szokták mondani… Az egész családom ezzel foglalkozott.. nagyapám kőműves volt, apám tervező és kivitelező… Gyerekkoromban rengetegszer úgy rajzolt, hogy az ölében ültem és csodáltam a gyönyörű rajzait… Ezért, szinte adta magát, hogy e pálya felé orientálódjak.

Már középiskolában építőipari technikumban tanultam, így folyamatosan szívtam fel a szakma alapjait. De nő létemre itt tanultam meg profin a falazni, vakolni és burkolni.

A mérnöki diplomával a kezemben pedig gyakorlatilag végig jártam a szakmai ranglétrát. Az alapoknál kezdtem…. Műszaki előkészítőként kezdtem, a csúcs az a vállalkozás igazgató státusz volt, amire a mai napig büszke vagyok. Onnantól kezdve vezetőként a kivitelezés minden oldalába belekóstoltam: ismerem a megrendelői oldal problémáit és a kivitelezői oldal gondolkodásmódját is.
Noha sikeres voltam, és imádom a szakmám, mégis azt éreztem, hogy újabb szakmai kihívásokra van szükségem; valahogy máshogy is szeretném a két évtized alatt összegyűlt tudásomat felhasználni. Kb. ez időtájékán jöttek a barátnőim, ismerőseim részéről a felkérések lakásuk felújításával kapcsolatban, segítsek nekik, adjak tanácsokat, mert gondjaik vannak.

Közülük többen is durva sztorikat meséltek, arról, hogy a mesteremberekkel milyen nehézkes volt az együttműködés. Nőként volt, hogy problémát okozott nekik, hogy női nyelvvel próbáltak szót érteni a mesterekkel, akik ezt nehezen „kódolták át” a saját szakmai nyelvükre. Nem az, és nem úgy készült el a munka, ahogy azt Ők szerették volna.

Nagyon jó érzés volt, hogy hozzám közel álló barátoknak segíthetek jobbá tenni az életét egy szépen felújított otthon kialakításában.
Ezek a pozitív visszajelzések hatására jött a gondolat, hogy én igazából ezzel szeretnék foglalkozni, így szépen megérett a sok-sok ötlet, és létrejött a vállalkozásunk.

Év kivitelezési gyakorlat

m2 kivitelezésének menedzselése

Millió Ft-os építési összérték