HOGYAN IS JUTOTTAM EL IDÁIG?

Régóta tervben volt, hogy blogot is írunk.

Én soha nem blogoltam, ez még kicsit nekem is új, lévén mérnök vagyok, és ez a komfortzónámon túl volt eddig.

Van Facebook és Instagram oldalunk is, plusz itt a honlapon is van bemutatkozás, de gondoltam azzal kezdem, hogy hogyan is jutottam el ide? Ez itt azért mégis kötetlenebb.

Kezdődött ott, hogy anno fiúnak készültem. ?
De kis csaj lettem… Hát ez van… aztán jött a 8. és suliválasztás, én rajzolni szerettem, és a technika, fizika nagyon ment. Kijártam a technikumot, majd egy kis kitérővel fősuli… De nekem már akkor szerelem volt ez az egész.

Végigjártam csomó nagy céget.
Kezdtem műszaki előkészítőként, amikor csak számoltam és árajánlatokat készítettem. Aztán projektasszisztens lettem, ahol én kötöttem meg a szerződéseket nagy melókra. Ezek tényleg nagy melók voltak, már anno milliárdos építkezések.

Szépen fejlődtem felfelé, egészen a vállalkozási igazgatói posztig. Akkoriban egyre több nagy cég kezdett tönkre menni az átkos körbe tartozások miatt. Szerettem ezeket a munkákat, de igazából hiány érzetem volt. Valahogy mégsem éreztem azt, hogy igazán becsülik a munkámat, és igazából ez nagyon sok meló volt, feszített tempóban.

Sokszor elfelejtettem a csekkeket befizetni, meg a szülinapokat is. Ha akkor lett volna gyerekem, tuti néhányszor ott felejtem az oviban. ?

Aztán átültem a ló másik felére, és én lettem a megrendelő….

Dolgoztam közigazgatásban.
Aztán egy állami cégben 6,5 évet… Ez számomra mellékvágány volt… (szó szerint, hiszen “vasutas lettem„??)

Szóval mellék,- meg ugyanakkor vakvágánynak is bizonyult, mert nem láttam hogy merre válthatnék irányt?A nagy cégek becsődöltek, és én már nem akartam ugyanazt csinálni, mint korábban….

Valójában a végzett munka már nem tett igazán boldoggá.
Sőt, frusztrált voltam, és kiégett… Éreztem, kell valami más! Ami lendületben tart, ami örömet okoz! Amivel értéket hozok létre!

Közben barátok, barátnők újították fel körülöttem a lakásaikat, sőt, én magam is a saját házamat is…??
 

Láttam, hallottam sok mindent… Rengeteget segítettem a felújításokon. Ha abban az időben lett volna fotózásra alkalmas mobil a kezemben, lenne bőven fotókkal teli doksi az elcseszett kivitelezésekről, a hogyan ne csináld témakörben.

Aztán egy reggel úgy ébredtem, hogy én lakásfelújítással szeretnék foglalkozni…
De CSAK CSAJOK részére !!!
?‍♀️?

Na, ezután a verkli beindult.
Az álmomat kb. 1 évig dédelgettem, mikor a mostani üzlettársamnak elmondtam.  És kitaláltuk az egész vállalkozást. Akkor ezt még mind a 8 órás meló mellett tettük. És egy napon szabad lettem!  Nem volt tovább főnök, nem volt tovább nyomasztó munkahely, csak én és az álmom.

Amíg a honlapot és a megfelelő kommunikációt ki nem találtuk, addig volt pár lakás amire ajánlatot készítettem, segítettem tanácsokkal a tulajdonost, vagy a szakikat irányítottam, de ez még nem volt az igazi. Volt pár saját lakásprojekt is,
főleg részleges felújítással.

Közben interim menedzserként bedolgoztam nagyobb projektekbe, amik igazán izgik voltak. Igazi problémamegoldó szerepet játszottam, és ez jóleső érzés volt.

A kezdeti lépésektől eltelt kb 1,5 év, mire készen lett a honlapunk, mert eléggé maximalisták vagyunk mindketten.  Olyan honlapot szerettünk volna, ami tükrözi azt az értékrendet, amit képviselek. A tiszta, korrekt, és átlátható megoldásokat, amik szakmailag helyesek. A kókler, sufnituning megoldásokat világ életemben elutasítottam.

És elkezdtük élesben, kicsiben.
Először ezermester jellegű melókkal, a járvány kezdetén. Ennek előzménye volt, hogy előtte félévvel egy budapesti lakóparkban béreltem ki egy kis lakást irodának. Mivel a lakások átadás alatt voltak, hol itt, hol ott kellett szerelni. Mindig kellett valakinek valami. Lámpát, plusz kapcsolókat, karnisokat, mosdót, csapokat, bútort összerakni… stb..

Szóval mi az első karantén hullám alatt is dolgoztunk.  Plusz a ház… hogy finoman fogalmazzak, nem a legjobb minőségben épült meg, így a tulajok (főleg fiatalok, tapasztalatlan lakás vásárlók) azt sem tudták, mit   csináljanak, hová forduljanak. A ház csoportjában gyorsan szárnyra kapott, hogy én mivel is foglalkozom

         .  

Miért lakás és nem egy hagyományos iroda ?

Mert fixa ideám, hogy ha már lakásfelújításról beszélünk, akkor azt ne egy hideg-rideg irodában tegyük, és ne egy kávézóban vagy Burger Kingben, hanem otthonos légkörben. Pénzről van szó, és senkinek semmi köze hozzá…

Ilyen konzultáció is volt már. 🙂

Szóval nálunk az „iroda” az egy kényelmes, nagy kanapés lakás. Ahol,ha konzultálunk, a Te kényelmed nekünk fontos. Ilyenkor csak Te vagy itt, és nincs átjáróház. Várunk finom nasikkal, üdítőkkel, kávé, tea mindig van.?☕

És ami jó még, hogy rengeteg mintadarabot és katalógust felhalmoztam, így ha kíváncsi vagy valamire, és szeretnéd megnézni, kézzelfogható mintákat tudok mutatni.

Az elképzeléseidet hozhatod a tableten, vagy laptopon akár, mert van egy óriási okos tévénk, amire bármit ki lehet tükrözni, és nem kétrét görnyedve, és összebújva kell  megnézni azokat az inspirációkat, amik tetszenek.

Hamarosan egy külön blogposztban bemutatjuk az irodát is.

Végezetül pár fotó az eddigi munkáimról: