Jön a karácsony, a lakás romokban, közben még melózni kell és azt se tudod, hogy tudsz mindent megoldani?

Összegyűjtöttem neked néhány ötletet, amivel gyorsan lehet ünnepi hangulatot varázsolni, és kicsit megújítani a lakást!

1. tipp: Írd össze miket szeretnél megcsinálni a hátralévő 4 napban.

2. tipp: Amit lehet szervezz ki, azaz vond be a családot, a karácsony egy családi ünnep, nem arról szól, hogy egyedül halsz bele a készülődésbe. (takarítás, bevásárlás, gyerekszoba szanálás)

3. tipp: Ha már nem dolgozol és szeretnél frissítést az otthonodba, jó móka a családdal együtt egy tisztasági festést megcsinálni. Sokat dob a lakás hangulatán, ha a jelenlegi pl. fehér falakat színesre festitek együtt (javaslat: Dulux festékek gyorsan száradnak és max 2 rétegben elegendő lefesteni). Időszükséglet kb. fél-egy nap.

4. Extra tipp: Ha van kedvenc szín, bútor vagy bármi amihez szeretnétek festéket választani, akkor ki is tudtok kevertetni sok helyen festéket.

lakásfelújítás

5.  tipp: Egy kisebb szoba padlócseréjét egy ügyes kezű férfival 1 nap alatt megcsináljátok. A hagyományos szerszámokon kívül egy padlólerakó készletre és egy dekopír vagy más kézi fűrészre van csak szükség. Ha a most divatos vinyl mellé teszitek le a voksot, az még egyszerűbb, ahhoz összesen egy vonalzó és egy sniccer kell.

6. Extra tipp: a szegélylécek gérbe vágása (amikor csak ferdén egymásnak vannak a lécek illesztve) helyett használjatok a típushoz kapható csatlakozó elemeket és pikkpakk azzal is megvagytok.

7. tipp: Falmatrica!!! Igaz, ehhez kicsit korábban kellett tervezni, de egy sima, tiszta és jó minőségű falat falmatricával lehet leghamarabb megváltoztatni. Ezt pár óra alatt fel lehet dobni!

8. tipp: Takarítás: ne most halj bele. Nálunk is szokás volt a családban ilyenkor kiglancolni a lakást, de ráér az ablakpucolás akkor is, amikor leszeditek a fátés év elején nyugis minden. Ha vannak gyerekek, vond be őket, akár játékosan, hogy segítsenek a takarításban, rendrakásban. Gyors porszívózás, törölgetés és felmosás bőven elég.

9. tipp: Extra gyors tipp: felmosásra és váratlan balesetek idején jól jön a vileda tartályos felmosója. Ebbe egy kis tartályba mosószeres vizet kell tenni, egy lapos felmosó mopban végződik és a fogantyúnál tudod spriccelni vele a felületet. Én mostanában a laminált padlót ezzel takarítom, de akkor is jól jön, ha összekenem a konyhát főzés közben vagy a bejárat koszos lesz, de nem akarom az egész felmosó cuccot hadba állítani. A mop rész lehúzható és gyorsan ki lehet mosni, pár óra alatt meg is szárad.

10. tipp: Használj textiliákat! Sokszor a meleg, bekuckózós téli hangulathoz elég pár kiegészítőt kicserélni. Ma már a Tescotól kezdve rengeteg boltban lehet jópofa és olcsó párnahuzatokat venni. Vess be néhányat és máris megváltozik a nappali hangulata! Vedd elő a takarókat és esetleg abból is újíts be a párnahuzatokhoz illőt.

11. tipp:  A karácsony egy kicsit a pompáról és csillogásról is szól (látványban). Ha nincs időd a karácsonyi díszítésre, egyszerű trükkökkel is operálhatsz. Irány a konyha és keress egy szép átlátszó poharat, lehet boros- vagy pezsgőspohár is. Állíts bele néhány fenyő ágat, csupasz ág darabokat, pici díszeket, kis darab csillogó girlandot vagy ha van otthon, egy elemes ledes kis füzért és máris kész a csilli-villi karácsonyi asztaldísz.

12. tipp: Ha szeretnél hangulatfényeket vegyél elő régebbi karácsonyi fényfüzért, elemes/ledes fényfüzért vagy bármit, ami világít. De olcsón lehet most ilyeneket bárhol kapni. (Jysk, Tesco stb.)  Állítsd bele egy vázába, tekerd a nagyobb virágok közé, tedd a polcra, a kanapé mögé vagy egy átlátszó orchidea kaspóba, esetleg egy nagyobb befőttes üvegbe és máris sokkal másabb hangulata lesz a helységnek!

+1 tipp: Ne parázz rá a karácsonyra! A szeretet és a szeretteid a legfontosabbak, csináljatok forralt bort és inkább egy közös bulinak fogjátok fel a karácsonyi készülődést! 🙂

Kellemes Karácsonyt és stresszmentes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Találkozunk a következő blogbejegyzésben. 🙂

Anett
email:    hello@femhome.hu
Tel:       +36 30 185 7030