Összeraktunk egy kis összefoglalást arról, hogy mire számíthatsz, ha ránk bízod a lakásfelújítás megtervezését és kivitelezését.

Ez egyfajta GY.I.K. is, ami abban segít, hogy a lakásfelújítás kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekre, problémákra ad konkrét választ.

Fogalmad sincs, hogy miként kezdj hozzá a lakásod felújításához? Nem értesz hozzá igazán? Nincs segítséged? Kellene egy jó ötlet, hogy igazi rendszer legyen az egész?

Segítünk konkretizálni, hogy mit is szeretnél és azt, hogyan lehet megcsinálni, mennyi idő alatt és főleg mennyiért.

Tanácstalan vagy, hogy hol lehetne korrekt áron megvenni az anyagokat és mennyi is kéne belőlük?

Megmondjuk, hogy hol tudsz jó áron, jó minőségű anyagokat beszerezni. Készítettünk egy kis programot, amivel egyszerűen ki lehet számolni, miből mennyit is kellene venni.

Bizonytalan vagy, hogy a rendelkezésedre álló keretből mit tudnál kihozni, illetve egyáltalán műszakilag mire is volna lehetőség?

Felmérjük a lakásod, és az elképzeléseid alapján kiszámoljuk és lerajzoljuk, hogy mit is lehet összehozni a lakásodból a rendelkezésre álló büdzséből. Így biztosan tudni fogod, hogy a keret elegendő-e. Sok-sok idegeskedést megspórolhatsz ezzel.

Hibás kivitelezés 1. – és hogyan kerüld el! De az miért így lett megcsinálva?

A szaki válasza: mert azt „úgy szokták”, avagy a tipikus „jóvanazúgy mesterek” esete. Ez akkor fordul elő, amikor a mesterekkel nincs tűpontosan minden kis részlet leegyeztetve. Te nem biztos, hogy értesz hozzá, a mester meg nem kérdez….

Csak szakszerű, minőségi és a legújabb anyagokkal, technológiákkal, költséghatékonyan végezzük el a felújítást, és mindent megtervezünk előre Veled. Így tuti az álomkecód készül el, mindenféle bosszankodás nélkül.

Hibás kivitelezés 2. – és ezt is hogyan kerüld el! De az miért így lett megcsinálva?

A legtöbb esetben amikor laikusként valaki nekifog a felújításnak, nem tudja mit is vállal, a szakik munkáját nincs, aki összefogja, megszervezze. Nem látja át a folyamatokat, de akár elég hozzá az is, hogy egy mester bebukik, vagy csúszik, elmegy közben másik munkára is. Így akár az egész mátrix borul.

Ennek eredménye: fejetlenség

Mi segítsünk megszervezni a munkákat, illetve amennyiben ránk bízod a kivitelezést, ezt az embert próbáló kihívást levesszük a válladról. ezáltal helyes időrendi sorrendben, várakozás és plusz melók nélkül gördülékenyen zajlanak a munkafolyamatok. 

Nincs pontos egyeztetés, vagyis személyre, illetve a lakásodra szóló tanácsadás, vagy csak kutyafuttában megnézi a mester a lakást és már ment is tovább?

Mi kellő időt biztosítunk arra, hogy mielőtt bármibe is belefognánk, előtte végig beszéljük Veled, hogy konkrétan mit is szeretnél látni az új lakásodban. Segítünk abban, hogy a rendelkezésedre álló keretből mit lehet kihozni, mielőtt bármilyen bontás is elkezdődne. Így Neked nem kell majd idegeskedned, hogy hogy is keveredsz ki a káoszból.

Elkészült a lakásod, de nem tetszik a végeredmény?

Ez is egy tipikus helyzet. A mester azt gondolta… Te mást… Ő nem kérdezett, és nem egyeztetett.

Mi úgy dolgozunk, hogy előre leegyeztetünk Veled, minden apró részletet, és akár javaslatokat teszünk, hogy az eredeti elképzelésedhez képest mit lehet és mit érdemes megcsináltatnod, hogy ne legyen utólag „hát, én nem ilyen lovat akartam” érzésed.

„Mesebeli” szakembereket foghatsz ki: hol vannak, hol nincsenek, a munka pedig döcögve, vagy éppen sehogy sem halad. Kóklerekkel van teli a net.

Mi, azon túl, hogy előre mindent kikalkulálunk Neked, összeállítunk egy konkrét, a Te lakásodra szabott ütemtervet,amely tartalmazza, hogy mikor tudunk kezdeni, mikor fejezzük be a komplett munkákat, és közben mit is csinálunk.

A mesterek széttárt karokkal egymásra mutogatnak egy-egy hiba miatt?

Ennek oka általában, hogy mindenki a saját munkáját végzi, és nincsenek összefogva az egyes munkafolyamatok.
Ezért sokszor előfordul, hogy a kimaradnak részek, vagy egy-egy szaki nem megfelelően készíti elő a terepet a következő mesternek.
Mivel mi egy kézben tartjuk az összes szakmunkát, ezért a teljes felújítási folyamatra garanciát vállalunk, és idő és költséghatékonyan szervezzük meg az egymásra épülő munkákat.
Lévén, hogy előzetesen az elképzeléseidet részletesen leegyeztetjük, így adott időben, többek közt az anyagi kereteid figyelembevételével, a számodra legjobb és szakmailag legtutibb megoldást tudjuk javasolni.

Szerződés, számla helyett "megoldjuk okosba" ÁFA mentesen verzió. Vagyis, nincs se szerződés se számla a birtokodban, max. egy sablon A4-es iromány, lózungokkal kitöltve. Gyakorlatilag semmilyen dokumentum nem rögzíti konkrétan azt, hogy a pénzedért milyen vállalási garanciákkal, pontosan mit fogsz kapni a munkálatok végeztével. Ráadásul legtöbbször jönnek a plusz költségek ahogy haladnak a munkák.

Mi csak számlával,  szerződéssel hivatalosan dolgozunk, ezzel érvényesíteni tudod a későbbiekben a garanciákat, és tisztán látod, hogy mikor, mennyiért és mit kapsz. Ezzel védve vagy Te is és mi is.

Megvetted álmaid lakását, de kicsit még csiszolni kéne rajta, hogy igazán otthonosabban érezhesd magad benne. Viszont nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Segítünk abban, hogyan tudod derűsen, pontosan, költséghatékonyan széppé varázsolni az új otthonodat.

Ha Te magad akarod az egész felújítást leszervezni, akkor Neked kell folyamatosan kijárni a kivitelezést ellenőrizni, és mindent Tőled kérdeznek a kivitelezők, köztük olyan dolgokat is, amikről fogalmad sincs, hogy mit takarnak. Sok esetben Nőként nem tudod érvényesíteni az akaratodat, azt látják a mesterek, hogy nem értesz hozzá.

Mi ezt is megoldjuk helyetted, a teljes folyamatot ellenőrizzük, Neked csak velünk kell egyeztetni, amit akár konyhanyelven is megtehetsz. Semmi gond, mi majd lefordítjuk ezt a mesterek nyelvére.

Horror áron (tragi)komédiába illő kivitelezés, csak éppen nem tudsz rajta nevetni, lévén, hogy a pénztárcád bánja a sztorit. Biztosan Te is hallottál már ilyesmi rémtörténeteket.

Tőlünk komplett műszaki dokumentációt kapsz, alaprajzokkal, műszaki leírással, tételes költségvetést, mennyiségekkel, minőséggel, és árral, ami alapján tudsz dönteni, hogy belefér-e a keretbe. Ha túlcsordul a költségkeret, akkor segítünk abban, hogy mik lennének azok a legfontosabb munkák, amiket feltétlenül érdemes lenne megcsináltatnod.
E mellett, garantáltan az előre egyeztetett tervek alapján végezzük el a felújítást.

Rengeteg időbe telik, amíg több szakival végig beszéled mit is szeretnél, de az igazi fekete leves csak ezután jön, ha több mestertől is kérsz ajánlatot?

Ugyanis nem biztos, hogy ugyanarra adnak majd ajánlatot, és lehet, hogy az olcsóbb ajánlat lesz neked a legdrágább (gyakori trükkje ez a nem korrekt mestereknek).
„Beköltözik” a lakásodba, elkezd dolgozni. Innentől kezdve pedig mondhat bármilyen nonszensz árat, hiszen házon belül van, Te viszont kényelmetlen szituációba kerülhetsz: lenyeled a békát, és fizetsz, mint a katonatiszt vagy pedig elküldöd az illetőt, oda, ahonnan jött.
Valójában egyik lehetőség sem igazán nyerő megoldás a számodra.

Velünk egyszer kell egyeztetned; mindent rögzítünk, kompletten megszervezzük mire is van szükséged, és mivel tételes költségvetést készítünk ezért a műszaki tartalom és az ár is fix. A teljes kivitelezést is mi hangoljuk össze és ellenőrizzük, így a felújítás ideje alatt nyugodtan élheted a megszokott életed.

Nem elég a büdzsé a tervezett munkákra, avagy kicsit megszaladt a költségvetés; viszont szeretnél egyszerre túl lenni rajta. Ez esetben elképzelhető, hogy több bankot is végig kellene járnod.

Hitelezésben otthonosan mozgó partnereink segítenek a legjobb konstrukciót kiválasztani több bank, pénzügyi szolgáltató portfoliójából.

Biztosítást kellene kötni a megvásárolt lakásra, de nem tudod, hogy melyik cég mire ad ajánlatot, és ráadásul drágának is tűnnek az ajánlatok?

Olyan biztosítási szakértő partnereket tudunk ajánlani, akik személyre szabott, a lehető legkedvezőbb biztosítási ajánlatokkal állnak a rendelkezésedre.

Szeretnéd a lakásodat eladni vagy kiadni? Azt tudtad, hogy energetikai tanúsítvány is kell hozzá?

Ha hozzánk fordulsz, nem kell időt pazarolnod energetikai szakember keresgélésére; ezt a terhet levesszük a válladról, és ajánljuk tanúsító partnerünket. Fontos, hogy a kész kivitelezésre elkészüljön a tanúsítvány! 

Célunk, hogy Neked a legkevesebb stresszel, előre kalkulálhatóan, és minél egyszerűbben készüljön el a lakásod, és az ezzel kapcsolatos feladatok, így nem kell külön tervezőt, kivitelezőket, banki szakembereket, vagy biztosítási tanácsadót keresgélned, nálunk mindent megtalálsz egy helyen!

Amennyiben komplexebb felújítást tervezel, és egyedi belsőépítészeti megoldásokra vágysz, ebben is tudunk segíteni lakberendező/belsőépítész partnerünk segítségével.

Ha kérdésed van még a kivitelezéssel kapcsolatban,  írj nekünk  vagy hívj minket!

email:    hello@femhome.hu
Tel:       +36 30 185 7030

 

Év kivitelezési gyakorlat

m2 kivitelezésének menedzselése

Millió Ft-os építési összérték